Eerstvolgend optreden:
3 mrt 2018
18e Shanty Festival
't Haske - Joure
 

Terug naar Home

Over De Warringers

Specials
 
shanty festival 2015
 
shanty festival 2016
  shanty festival 2017
 
straat festival 2015
 
straat festival 2016
 
straat festival 2017
 
concert 2015
  concert 2016
  concert 2017
  uitwisselingsconcert 2016
  shanty matinee 2016
 
sponsoren 2016

Fotoboek

 

 

SPECIALS   - Shanty festival 2016 (Volle Kracht Vooruit)
                        't Haske - 5 maart 2016 - Joure
 

Shantykoor De Warringers schittert op zijn zestiende

De shantyliefhebbers en de vrienden van het Jouster shantykoor hebben afgelopen zaterdag weer een mooi shantyavond mogen meemaken.
Met een kleine 150 man (en vrouw) in de grote zaal van ’t Haske was het voor de 16e keer ouderwets shanty genieten geblazen.
Samen met de gasten uit Julianadorp, maritime folkband Scheepsfolk, hebben de warringers de bezoekers getrakteerd op heerlijke optredens. Leek het er in 2015 nog niet zo op, De Warringers stonden hun mannetje weer met, naast enkele oude hits, een aantal nieuwe nummers. Heerlijk om de mannen weer zo lekker aan het werk te zien.
Scheepsfolk heeft er ook alles aan gedaan om van de avond een succes te maken. Met behulp van een groot scala aan instrumenten hebben zij de bezoeker getrakteerd op mooie zang en muziek.
Het lijkt dan een hele zit, maar door de verscheidenheid aan genre, taal en presentatie vliegt zo’n avond toch snel voorbij. De aangepaste formule heeft gewerkt en is door de aanwezigen als erg prettig ervaren. Zo leer je toch elk jaar een beetje bij.
Wat ook ieder jaar opvalt bij de binnen festivals van De Warringers is het decor.
Vooral de laatste jaren is het decor gekoppeld aan de slogan van het festival. Voor dit jaar betreft de slogan ”Volle Kracht Vooruit”
De reacties na afloop en de gezellige nazit in de pub geven altijd weer stof tot nadenken en aanleiding om verbeteringen in de organisatie van het volgende festival aan te brengen. “Het volgende festival?” hoor ik u denken. Jazeker, het volgend festival staat al weer gepland en wel op 4 maart 2017. Ook dan weer met een gastformatie.
 

Van het festival zijn zowel door het koor maar ook de Jouster Courant plaatjes geschoten. ==> kijk verder

 

==> terug specials   Gastinformatie:

maritime folkband
"Scheepsfolk"


<Scheepsfolk>

Webmaster:
Cyclus Balance
  Laatste wijzing
06-11-2017